Poskupeo "Žitopekov" hleb

Bez autora
Aug 25 2010

Niški snabdevač "Žitopek" povećao je od danas cenu hleba, pa vekna belog sada košta 40 dinara, a vekna polubelog hleba težine od 500 grama je 39 dinara. Cena belog hleba tog proizvođača do sada je koštala 28 dinara, a vekna polubelog ili "narodnog" hleba bila je 26 dinara. U privatnim pekarama vekna belog hleba od 500 grama koštala je od 22 do 28 dinara, a polubelog 25 dinara, ali su i neki privatni pekari podigli cene svojih proizvoda. Oni su se vodili isključivo ekonomskim razlozima i spremni su da koriguju svoje cene ukoliko budu dobili sirovinu po nižim cenama. U Uniji privatnih pekara Nišavskog okruga u direktnom kontaktu sa proizvođačima nastoje da stabilizuju cene osnovne životne namirnice. Spremni su da proizvođačima, u skladu sa postignutim dogovorom u Ministarstvu trgovine, ponude povoljnije uslove proizvodnje.

Poskupeo "Žitopekov" hlebNiški snabdevač "Žitopek" povećao je od danas cenu hleba, pa vekna belog sada košta 40 dinara, a vekna polubelog hleba težine od 500 grama je 39 dinara.

Cena belog hleba tog proizvođača do sada je koštala 28 dinara, a vekna polubelog ili "narodnog" hleba bila je 26 dinara.

U privatnim pekarama vekna belog hleba od 500 grama koštala je od 22 do 28 dinara, a polubelog 25 dinara, ali su i neki privatni pekari podigli cene svojih proizvoda.

Direktor "Žitopeka" Dejan Vasiljević rekao je Tanjugu da su se oni vodili isključivo ekonomskim razlozima i da su spremni da koriguju svoje cene ukoliko budu dobili sirovinu po nižim cenama.

Predsednik Unije privatnih pekara Nišavskog okruga Bratislav Vukadinović rekao je Tanjugu da u toj asocijaciji u direktnom kontaktu sa proizvođačima nastoje da stabilizuju cene osnovne životne namirnice.

"Spremni smo da proizvođačima, u skladu sa postignutim dogovorom u Ministarstvu trgovine, ponudimo povoljnije uslove proizvodnje", rekao je Vukadinović.

On je izrazio nadu da će sa pekarima biti postignut dogovor oko stabilizacije cena hleba i da će nove više cene hleba biti ukinute.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik